PROGRAMACIÓ X FESTICAM 

10è FesticAM

Espectacle: D2N2
Companyia: Brodas Bros (Catalunya)
Dia/ Hora: 2 d’octubre
Hora: 11 h
Lloc: Parc dels Xiribecs
Gènere: Dansa
Durada: 40 minuts
Preu: Gratuït
Públic: + de 12 anys.
Web: https://www.brodasbros.com/ca
Video: https://www.youtube.com/watch?v=GvbuVE9l85k&t=238s&ab_channel=Brodasbros

Sinopsis:

Dansa urbana desbordant i plena d’energia per presentar una peça que parla sobre la complicitat entre parelles de germans i germanes (de sang o de vida). La coneguda companyia de dansa urbana presenta una peça que parla sobre la complicitat entre parelles de germans i germanes (de sang o de vida).  

Amants de nous reptes i en constant creixement i evolució, han col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Tricicle, Dagoll Dagom, Brincadeira, la Fundació Toni Manero o el Cirque du Soleil, entre d’altres.

D2N2 - FesticAM 2023

Espectacle: POTSER NO HI HA FINAL
Companyia: Circ Pistolet (Catalunya)
Dia/ Hora: 3 d’octubre
Hora: 11:00 h
Lloc: Parc dels Xiribechs
Gènere: Circ
Durada: 50 minuts
Preu: Gratuït
Públic: + de 8 anys
Web: https://circpistolet.cat
Vídeo: https://youtu.be/soXm8DhCO8Y

Sinopsis:

Un escenari desordenat…els acròbates arriben tard…i el músic, on és?

Aquest és el tret de sortida d’aquest nou espectacle, un portor que mana i ho vol controlar tot i que ningú li fa cas… un àgil-verticalista desmanegat, juganer i amb molt de ritme… un acròbata novell i despistat i amb poca autoestima… i un músic amb deliris de grandesa i records d’un passat millor…

Que en pot sortir d’aquest còctel tan divers i explosiu? S’arribaran a posar d’acord per fer l’espectacle? Seran capaços d’encadenar més d’una figura sense equivocar-se? Tindrà final tanta ximpleria?

Un gran viatge delirant que ens fa viatjar des de Kentucky a Montserrat i cap a Missouri altre cop, de l’oest americà fins a Andalusia i de Terrassa a Rubí via Londres! Un espectacle a ritme de rock, amb acrobàcies sobre taula, verticals, mini-bàscula i equilibris de mans a mans en duo i trio!

Potser no hi ha final - FesticAM


Taller: VINCLES
Companyia: EtcA
Dia/ Hora: 5 d’octubre
Hora: a les 9.30 h i 11.30 h
Lloc: Centre Cívic Ruiz Salgado
Gènere: Taller / Teatre – Dansa – Circ
Durada: 75 minuts
Preu: Gratuït.
Web: etca.cat
Video: https://www.youtube.com/watch?v=FtNLzdjtcOI&ab_channel=EscoladeTeatreiCircd%27Amposta-EtcA

Taller intergeneracional d’arts escèniques que es desenvoluparà dintre del Pla d’Envelliment Actiu d’Amposta. Un espai d’aprenentatge i col·laboració on persones de diferents edats.  On nens i gent gran, es reuneixen per explorar i participar en diverses formes d’expressió artística relacionades amb les arts escèniques. Aquests tallers fomenten la interacció i intercanvi d’experiències entre generacions, promovent un ambient enriquidor i creatiu. 

Els participants tindran la possibilitat d’explorar diverses disciplines artístiques relacionades amb les arts escèniques. Els més joves podran aprendre de l’experiència de la gent gran, mentre que aquests darrers poden mantenir-se connectats amb les perspectives i la creativitat de les generacions més joves.

Vincles - FesticAM


Espectacle: DESproVISTO- Espectacle inaugural del Xè FesticAM
Companyia: Uparte (Múrcia)
Dia/ Hora: 6 d’octubre
Hora: 22 h
Lloc: Plaça de l’Ajuntament
Gènere: Circ
Durada: 50 minuts
Preu: Gratuït
Públic: Per a tots els públics 
Web: https://ciauparte.es
Vídeo: https://youtu.be/y9N5n0dGTDc

Desprovistos de tot tret de nosaltres mateixos, l’eterna recerca per alliberar-nos de les aparences, els prejudicis i els rols, mostrant-nos nus i vulnerables al món, on sempre trobarem l’altre en moments de dubte o perill. DESproVIST és una aposta per la plasticitat, el flexible i el canvi, adonant-nos que no tot ha de ser sempre de la mateixa manera.

DESproVIST és el tercer treball de la companyia UpArte, una obra que manté l’essència dels seus treballs anteriors, que destaquen per un alt nivell tècnic acrobàtic, uns intèrprets sense personatges i un leitmotiv que mou l’obra, però el qual no és prioritari conèixer per gaudir de l’espectacle. Una recerca d’equilibri entre el risc, el ritme, l’estètica i l’humor. Alhora, DESproVIST pretén donar un canvi passant del que és rígid al que és flexible, concepte base de l’obra que es pot apreciar en els elements utilitzats en escena (teixits) i en la proposta corporal, incorporant la dansa contemporània al treball de la companyia.

DESproVIST és una obra de circ contemporani per a tots els públics, que vol arribar a l’espectador en fons i forma, en què els artistes experimentaran un procés de transformació on la tècnica acrobàtica i la dansa formaran part del seu llenguatge comú.

Desprovisto - FesticAM


Espectacle: PERRUQUERIA CREATIVA
Companyia: Sienta la Cabeza (Catalunya)
Dia/ Hora: 7 d’octubre
Hora: a les 11 h i 13 h i a les 17 h i 19 h.
Lloc: Plaça Ramon Berenguer IV
Durada: 60 minuts
Preu: Gratuït
Públic: Tots els públics
Web: https://sientalacabeza.com
Vídeo: https://vimeo.com/170807068

Gènere: Taller

Cal inscripció prèvia. Pots fer-ho clicant i omplint els següents formularis:

DISSABTE 7 D’OCTUBRE (SESSIÓ 11:00h)

DISSABTE 7 D’OCTUBRE (SESSIÓ 12:00h)

DISSABTE 7 D’OCTUBRE (SESSIÓ 17:00h)

DISSABTE 7 D’OCTUBRE (SESSIÓ 18:00h)

DIUMENGE  8 D’OCTUBRE (SESSIÓ 11:00h)

DIUMENGE  8 D’OCTUBRE (SESSIÓ 12:00h)

DIUMENGE  8 D’OCTUBRE (SESSIÓ 17:00h)

DIUMENGE  8 D’OCTUBRE (SESSIÓ 18:00h)

Sinopsis:

I si aquesta vegada el joc ets tu? 

Una mica d’atreviment, un altre punt d’imaginació, una mica de color i molts riures.

Què com acaba?

Segurament amb éssers espectaculars, transformats i molt divertits.

Un taller per a gaudir en família, un espai lúdic per compartir una experiència transformadora a través d’un pentinat creatiu, on els adults tenen l’oportunitat d’aprendre una eina per divertir-se amb la seva canalla en un intercanvi que genera una complicitat de bogeria sana amb el canvi d’imatge.

Perruqueria creativa - FesticAM


Espectacle: TALLER DE CIRC
Companyia: EtcA (Catalunya)
Dia/ Hora: 7 i 8 d’octubre
Hora: D’11 a 13,30 i 17 a 19 h
Lloc: Carrer Palau i Quer
Gènere: Taller
Tots els públics
Web: https://etca.cat
Vídeo: https://www.facebook.com/watch/?v=1051546778264728

Sinopsis:

Si vols saber què se sent al pujar dalt d’un trapezi, provar com és possible caminar amb xanques, descobrir les teves habilitats amb els malabars, o saber si ets capaç de mantenir l’equilibri sobre un rulo americà…ara és el moment! Vine ben acompanyat! 

A l’EtcA s’imparteixen cursos regulars tant d’Art Dramàtic (interpretació, teatre físic i teatre de text, gèneres, territoris i estils dramàtics, moviment, màscara, veu,…) com també de disciplines de les Arts del Circ (trapezi, cercle, teles, acrobàcia, màstil xinès, malabars, cintes, equilibris,…), a la vegada que s’han posat en funcionament diferents dinàmiques que permeten apropar el teatre i el circ a la societat, i fer visible, a més, l’aportació pedagògica i humanitzadora d’aquestes disciplines a l’àmbit socioeducatiu.

Taller de circ EtcA - FesticAM


Espectacle: ANDRÒMINA
Companyia: KATAKRAK (Catalunya)
Dia/ Hora: 7 d’octubre
Hora: d’11 a 13 i de 17 a 19,30 h
Lloc: Carrer Major
Gènere: Instal·lació artística
Públic:  Tots els públics
Web:
https://www.katakrak.com/ca/jocs-de-carrer/andromina
Video: https://youtu.be/qRD3o6MMWy0?si=gbVmETv4lIGj60QD

Sinopsis:

L’Andròmina és un espai ambulant i polièdric on els participants poden conèixer i experimentar com és un procés creatiu a través de l’apassionant món de crear jocs amb objectes recuperats. Iniciem l’experiència amb un recorregut autoguiat amb reptes i propostes lúdiques i una mini exposició de jocs per entrar amb més facilitat al posterior espai de creació lliure.

Al remolc, en l’espai central s’hi troben els ingredients per crear un bon joc: eines, materials, objectes i un expert per ajudar si cal. A l’interior, un photocall per immortalitzar les noves propostes i els seus creadors. I, al voltant, taules ben equipades.

És una instal·lació per crear, per compartir, per experimentar i per subratllar que si tenim l’entorn adequat tots podem ser generadors d’idees i de propostes.

A L’Andròmina jugar es converteix en aprenentatge, la motivació en idees, els projectes en construccions i el joc i tu en els protagonistes principals. T’hi apropes?

Andròmina - FesticAM


Espectacle: EL CARRER ÉS NOSTRE!
Companyia: Always Drinking Marching Band (Catalunya)
Dia/ Hora:  Diumenge 8 d’octubre a les 11 h
Lloc:Cruïlla Av. Alcalde Palau/Carrer Sant Josep
Gènere: Itinerant – Música
Públic: Tots els públics
Web: https://www.admband.com
Vídeo: https://youtu.be/qObmHQLMySQ?si=8pTpSzxTr15XDDnq

Sinopsis:

Espectacle emblema de l’ADMB que ha viatjat  pràcticament per tot  el món. Podràs gaudir d’un repertori de versions i temes originals amb el segell de l’Always Drinking Marching Band. Música d’alta qualitat i gags surrealistes fan d’aquest xou una experiència única.

Always drinking - FesticAM


Espectacle: BATUCADA
Companyia: Batukeem Amposta (Catalunya)
Dia/ Hora: 7 i 8 d’octubre
Hora: a les 13 h
Lloc: Pl. Ramon Berenguer IV
Gènere: Música
Web: https://www.facebook.com/Batukeem/?locale=ca_ES
Vídeo: https://www.facebook.com/watch/?v=1001294853272865

Sinopsis:

Els carrers bateguen a ritme de percussió i batucada.Els seus tambors estan preparats per omplir la plaça de música, bon rotllo i diversió assegurada. Sortiu i balleu al ritme de Batukeem!!

La batucada és un estil de música i dansa de percussió brasilera que es caracteritza per l’ús d’instruments de percussió com ara tambors, caixes, panderos i altres instruments similars. Sol ser interpretada per grups de persones que toquen aquests instruments de manera conjunta, creant ritmes animats i contagiosos que sovint s’associen amb el carnaval i altres celebracions festives. Els grups de batucada solen participar en desfilades, esdeveniments esportius, festivals i altres activitats culturals i d’entreteniment per animar i entretenir l’audiència amb la música i les coreografies de percussió. És una forma d’expressió artística i cultural molt popular a tot el món.


Espectacle: ¡QUÉ BUEN DÍA!
Companyia: Maite Guevara (País Basc)
Dia/ Hora: 7 d’octubre
Hora: a les 17.30 h
Lloc: Pl. Ramon Berenguer IV
Gènere: Clown
Públic:  Tots els públics
Web: https://maiteguevaraartist.com
Vídeo: https://vimeo.com/573728433

Sinopsis:

Plogui, nevi o caigui pedra…. per a la Martina sempre pot ser un bon dia. La Martina ve avui a demostrar-nos que qui somia i obre bé els ulls pot veure un món de possibilitats infinites. Un espectacle de clown per a persones de totes les edats amb ganes de passar-ho bé. (Abstenir-se avorrides, tramposes i les que no tinguin ganes de jugar o imaginar. Si no hem vingut a jugar, a quins dimonis hem vingut?

Que buen dia - FesticAM


Espectacle: B.O.B.A.S. (Banda Orquestral Benèfica d’Actes Sepulcrals)
Companyia: Jimena Cavalletti (Argentina/Valencia)
Dia/ Hora: 7 d’octubre
Hora: a les 19.00 h
Lloc: Fossat del Castell (aforament limitat)
Gènere: Clown
Públic: Tots els públics
Web:  https://jimenacavalletti.com 
Vídeo: https://youtu.be/KHemaNKPHdk?si=m9ja8VxZ4pl7FJXn

Sinopsis:

Una humil banda musical organitza cerimònies d’enterrament, però aquest cop el capellà i el mort no arriben. Aquestes tres músiques, durant el retard del difunt, comparteixen amb la família i amistats una espera summament incòmoda… i desastrosa.

Amb trompeta, bombardí, caixa i platerets, aquest trio de B.O.B.A.S. transforma una situació dramàtica en una comèdia daccidents. A terra, a l’aire lliure, sense necessitat d’electricitat i fins i tot amb la possibilitat de fer-ho sota la pluja, aquest trio de clown clàssic alhora que contemporani, aprofitarà l’ocasió per fer-nos riure de coses bàsiques.

Bobas - FesticAM


Espectacle: SHAKE SHAKE SHAKE
Companyia: Pakipaya (Catalunya)
Dia/ Hora: 7 d’octubre
Hora: a les 20,30 h
Lloc: Pl. Ramon Berenguer IV
Gènere: Clown
Públic: tots els públics
Web: http://ciapakipaya.com/ca
Vídeo: https://vimeo.com/32561333

Sinospsis:

A la recerca de la parella ideal, Tony triarà una pobra voluntària perquè faci realitat els seus deliris més estrafolaris. Quadre aeri o màstil xinès, tot és possible als braços del seductor Tony. Humor, complicitat, risc i emoció. Un espectacle sorprenent a ritme de música disco!

L’acrobàcia aèria és l’eina per dur al públic cap a una complicitat amb els personatges, posant-la al servei de la dramatúrgia. El repte d’utilitzar una falsa voluntària està realitzat amb tal espontaneïtat que els artistes mantenen la il·lusió del públic fins als últims minuts de l’espectacle. L’atmosfera disco del vestuari i de la música donen una pinzellada enèrgica, extravagant i espurnejant! La companyia ha creat el seu propi pòrtic, una estructura original que combina quadre aeri i màstil xinès, sent aquestes les tècniques de circ principals en l’espectacle. Un show fresc on la comicitat està sempre present i disfruten tan grans com petits.

Shake - FesticAM


Espectacle: COMPANYIA MALDITA SEAS! VERTICAL DANCE
Intèrpret: Mamen Alcázar  (Catalunya)
Dia/ Hora: 7 d’octubre
Hora: a les 20,30 h
LlocEsglésia de Poble Nou del Delta
Gènere: Circ
Públic: Tots els públics
Instagram: @malditaseas.cia 
Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=KsjV2q1DDTY&ab_channel=C%C3%80MERESIACCI%C3%93

Sinopsis:

Cau la tarda, a punt de nit. Aquella hora mágica a on la llum es torna taronja i encara veiem la blancor de la torre de la parròquia. Un canó de llum recorre la façana de l’església i comença la música a sonar, submergint-nos en un ambient romàntic i emotiu. Desde dalt del campanar, una ballarina apareix a sobre de la finestra i seu a la vora de l’edifici. Balla amb els braços les notes que sentim, fins baixar a la paret.

A poc a poc anirà descendent per la cantonada amb una dansa elegant i arriscada a 20 metres d’alçada. Fins arribar al mig de l’escenari vertical a on desenvoluparà la resta de la seva actuació. Degut a la poca amplada, els vols serán petits però efectistes, saltant d’una cara, en alguns moments, fins l’altre i així poder omplir els dos espais, amb els salts, els moviments i les acrobàcies. Fins que d’un salt rappelant la paret la ballarina desapareix pel terra.


Espectacle: SUSPENSIÓ
Companyia: Nueveuno (Madrid)
Dia: 7 d’octubre
Hora: a les 22.30 h
Lloc: Plaça Ajuntament
Gènere: Circ
Públic: + de 6 anys
Web: https://nueveunocirco.com
Vídeo: https://vimeo.com/765062758

Sinopsis:

Veiem en escena cinc homes. Són normals, estan pujats a un escenari. Cadascú diferent i tots iguals. Es cuiden, s’empenyen i celebren junts. Estan llançant ganivets contra la seva pròpia ombra, mirant per a si, movent els focus per il·luminar espais diferents, mostrant la seva intimitat, i despullant-se per escoltar. Homes que es qüestionen constantment, però juguen amb la seva pròpia identitat… són, al capdavall, cinc homes.

Tot a Suspensió és el resultat de dos anys de treball d’un gran equip. Les coreografies de malabars han estat entrenades i revisades fins a l’extrem, la música ha estat composta durant la creació, l’escenografia evolucionada constantment, la màgia entrenada fins a la sacietat, els enregistraments dels nostres pares i germans i àvies i núvies refetes fins a destil·lar l’essència de la proposta. Un treball amb nosaltres mateixos i amb tota la resta.

Suspensió és un espectacle cridat a transmetre. És una proposta de circ contemporani on ens agradaria que el públic es pugui veure i emocionar. És la nostra pilota llançada a l’aire que arriba a l’instant de suspensió; el moment en què tot pot passar, el moment en què podem cedir a la gravetat, o prendre decisions diferents, el moment en què una pilota queda flotant i amb això tots a l’escenari contenen l’alè.

El moment de Suspensió.

Suspensió - FesticAM


Espectacle: ORKESTRÒNIA
Companyia: La Cresta (Catalunya)
Dia: 8 d’octubre
Hora: d’11 a 13 i de 17 a 19 h
Lloc: Carrer Major
Gènere: Instal·lació artística
Públic: + de 8 anys
Web: https://www.lamaleta.cat/espectacles/orkestronia/
Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=2p7h9upcbuY&ab_channel=AlexRigol

Sinopsis:

Instal·lació interactiva amb instruments musicals de creació pròpia fets amb materials recuperats. Una proposta per experimentar individualment o per parelles amb la música i els sons i crear espais i atmosferes sonores. 12 artefactes peculiars per fomentar el gaudi personal, la creativitat i l’alegria de viure.

El so passa per efectes variats i arriba a les oïdes dels participants a través d’auriculars generant textures i atmosferes d’allò més sorprenents. Nous terrenys d’experimentació pels marges de la música, on els participants aniran creant melodies i ritmes en un diàleg sonor entre ells i les màquines.

La instal·lació està destinada per a tots els públics a partir de vuit anys (menors acompanyats), i és ideal per a públic juvenil.


Espectacle: THE GREENMAN
Companyia: ADRIAN SCHVARZSTEIN (Lituania)
Dia: 8 d’octubre
Hora: a les 12 h i a les 19 h
Lloc: Cruïlla Av. Alcalde Palau/Carrer Sant Josep
Gènere:  Itinerant-Teatre  
Públic: Tots els públics
Web: https://adrianschvarzstein.com
Vídeo: https://youtu.be/694uHh69z4I?si=43K3sTwX16C-SFu4

Sinopsis:

En els darrers anys ha succeït a més de 50 països… un home verd, ple d’accessoris verds i  amb un patinet verd, aterra als carrers d’una ciutat. I avui ho farà a Amposta. De veritat… no sabem què pot passar.


Espectacle: KALABAZI
Companyia: JESSICA ARPIN (Brasil)
Dia: 8 d’octubre
Hora: a les 17.30 h
Lloc: Pl. Ramon Berenguer IV
Gènere: Circ – Clown 
Públic: Tots els públics
Web: https://www.jessicaarpin.com/
Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=kc8dY00axH4&list=PLo9hvB1tivydrcXIt_tHNPmm85xfHZJef&ab_channel=JessicaArpin

Sinopsis:

És la història d’una jove que, amb una hora de descans abans de marxar, decideix aprofitar aquest temps per casar-se. Però no amb qualsevol! Per això organitza un concurs d’amor per esbrinar qui, entre el públic, podria convertirse en el cònjuge ideal. Qui serà l’escollit?


Espectacle: QUAND LES POISSONS  AURONT SOIF
Companyia: CIE JUSTE ICI (Suïssa/Catalunya)
Dia: 8 d’octubre
Hora: a les 19 h
Lloc: Plaça de l’Ajuntament
Gènere: Teatre – Dansa – Mim 
Públic: Tots els públics
Web: https://ciejusteici.com/
Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=HJos7TBoRZA&ab_channel=CieJusteIci

Sinopsis:

«Quan els peixos tenen set» explica la tendra història d’amor entre una escombradora i un viatger. Una peça de dansa tan burlesca com commovedora. 

Un viatger i un escombrador es troben. L’amor a primera vista és evident. Però quan la sensibilitat i la vergonya es barregen amb els desitjos, quin embolic d’emocions! De vegades maldestres, sovint poètics, sempre autèntics, els dos personatges viuen, davant els nostres ulls, un amor commovedor i sincer, sense parlar mai, però sempre ballant. Això és un somni o realitat?

Quan el peix tindrà set explica la història de la vulnerabilitat i fragilitat dels humans davant una emoció que ens afecta a tots: l’amor. Què passa quan poses contacte visual amb algú en una parada d’autobús, en un tren o en una botiga? Una atracció que ens paralitza? Alimentem la nostra imaginació amb moltes fantasies sense trobar el coratge per apropar-nos a aquesta persona. Què hauria passat si haguéssim anat a apropar-nos a ell? A l’explicar aquesta història, volem obrir una maleta desbordada de desitjos i fantasies.


Espectacle: ENTRE NOUS
Companyia: Cirque Etnre Nous (França)
Dia: 8 d’octubre
Hora: a les 20.30 h
Lloc: Pl. Ramon Berenguer IV
Gènere: Circ 
Públic: Tots els públics
Web: http://cirque-entrenous.com/es/spanish/
Vídeo: http://cirque-entrenous.com/es/spanish/#losespectaculos

Sinopsis:

En un espai obert tres pals, algunes cadires desordenades i un parell d’instruments musicals. Cinc amics inseparables es retroben després d’algun temps. Van arribant d’un, es miren als ulls, somriuen, les línies del mapa de les seves vides els porten avui a aquest lloc, són els mateixos de sempre malgrat el temps. La música envaeix lespai, el moviment, la complicitat. Els tres pals a l’escena donen vida a aquesta simple trobada on l’humor, l’amistat i l’amor s’expliquen tant a nivell horitzontal com vertical.


Organitza: Ajuntament d’Amposta i Escola de teatre i circ d’Amposta.