Junts ho hem Aconseguit: Xarxa Humana

El passat dijous 11 d’octubre de 2018 es va celebrar l’acte inaugural del FesticAM, Festival de Teatre i Circ d’Amposta.
En aquest acte celebrat al Parc Municipal dels Xiribecs van participar diferents entitats de la ciutat, La Lira Ampostina, La Unió Filharmònica d’Amposta, Batukeem, Els Xiquelos i Xiqueles del Delta, Colla de Diables i Tambors d’Amposta “LoMinotaure”.

Apasa, va fer una actuació amb la idea i direcció de La Fura dels Baus, anomenada Xarxa Humana-Dreams. Aquesta implicava la participació de 42 persones, 15 persones amb discapacitat intel·lectual, 8 famílies, 1 voluntari i 18 treballadors de l’entitat. El show va consistir a elevar a més de 50 metres d’alçada aproximadament un eix mitjançant una grua d’on queien diferents fils i, les persones, amb l’equipament pertinent, quedaven penjades. Aquestes van realitzar una coreografia impactant, amb un espectacle de llum i so força curiós.

La creació d’aquest espectacle va suposar un esforç i implicació per totes les persones que desitjaven realitzar-lo. El fet de participar persones usuàries tant amb les seues capacitats com amb les limitacions, sobretot aquelles físiques, com ho són persones amb hemiplegies o paràlisis a les extremitats inferiors, va suposar una unió encara més forta de la que ja hi ha entre aquests, les famílies i el mateix personal.

Així mateix, els participants en l’elevació van ser acompanyats per una sèrie de participants, també de l’entitat i de l’Associació de Voluntaris de La Caixa, que van arribar creant un camí de globus blancs il·luminats.

L’Ajuntament d’Amposta, l’ETCA i l’Obra social La Caixa van col·laborar amb el desenvolupament d’aquest acte.

El documental “Xarxa humana: Junts ho hem aconseguit

El passat dia 6 de desembre de 2018, dins del marc de Fira Amposta, es va presentar el documental “Xarxa humana: Junts ho hem aconseguit” produït per Wens films. La presentació és es va dur a terme a un auditori ple de gom a gom, amb els usuaris dels serveis d’APASA, famílies, personal, i amics de la nostra entitat, sota la presentació d’Imma Rastrero de Ràdio Amposta i Josep Cruz, alumne de l’Escola l’Àngel .

Abans de donar pas al documental, l’acte es va iniciar amb unes emotives paraules de la presidenta d’APASA, Mercè Barberà i l’alcalde d’Amposta,  Adam Tomàs, que van plasmar la capacitat integradora i de movilització d’aquesta entitat en l’àmbit local i les Terres de l’Ebre. Seguidament, durant els 30 minuts de documental, s’intentà reflexar com es va tramar la xarxa humana amb els verdaders protagonistes i els sentiments i emocions que van experimentar al llarg de tot el procés.

Es va finalitzar l’acte amb un obsequi a l’Ajuntament d’Amposta , l’Obra social La Caixa a les Terres de l’Ebre , ETCA i als 42 persones que van fer l’elevació.