PROGRAMACIÓ VIII FESTICAM 

Amposta – Terres de l’Ebre

DESCARREGA’T EL PROGRAMA FESTICAM 2021

Espectacle: DUO BALANCE
Companyia: Rafa & Nona
Dia/ Hora: 6 i 7 d’octubre
Lloc: Centres educatius de la ciutat d’Amposta
Gènere: Circ
Durada: 45 minuts

Sinopsis:

Combinat de circ que transportarà l’espectador a través de diferents disciplines:
acrobàcia a terra, equilibrisme sobre objectes i contorsionisme… Números sorprenents amb un ritme trepidant i amb la complicitat del públic garantida.


Espectacle: Container – CO-PRODUCCIÓ FESTICAM 2021
Companyia: Emilia Gargot
Dia/ Hora: 8 d’octubre a les 10:00 h i 12,00 h
Lloc: Plaça de l’Ajuntament
Gènere: Teatre
Durada: 55minuts
Adreçat a l’alumnat de secundària dels instituts d’Amposta
Web: Tràiler Container – YouTube

Sinopsis:

L’adolescència és una puta guerra, ser jove una revolució i si formes part d’aquests camps de batalla,aquest espectacle és per tu.
Container és la teva oportunitat per a jugar una partida sense conseqüències; inicia sessió per a traslladar l’odi que es crea a les xarxes socials a l’espai públic real. Sense filtres ni censures, siguis el teu jo virtual en un espai idoni per alliberar el teu odi. A través d’un contenidor en flames, un avatar i els teus WhatsApps, treu sense por el teu hater interior.


Espectacle: DE TU A TU
Companyia: Companyia Mur – SUPORT A LA CREACIÓ FESTICAM 2021
Dia/ Hora: 8 d’octubre a les 22 h
Lloc: Plaça de l’Ajuntament
Gènere: Circ
Durada: 80 minuts
Tots els públics
Web: Cia. Mur – Detuatu – Teaser – YouTube

De tu a tu” neix d’un emocionant projecte de teatre integrat que va néixer fa quatre anys amb l’arrencada de “Mur”, l’espectacle que dona nom a la companyia. Si en “Mur” la intenció era parlar de les barreres existents en la societat i, especialment, d’aquelles que afecten a les persones amb discapacitat,- i no només les físiques,- en “De tu a tu” ens proposem partir d’un món sense murs ni obstacles i crear des del moment en que dos persones poden mirar-se als ulls i tractar-se de tu a tu.


Espectacle: SECRETS
Companyia: Tombs creatius
Dia/ Hora: 9 d’octubre a les 10,00 h, 10,30 h, 11,00 h, 11,30 h, 12,00 h i 12,30 h
Lloc: Plaça Cecília Carvallo
Gènere: Teatre
Durada: 25 minuts
Per a tots els públics (menors de 7 anys acompanyats d’un adult)
Web: Vídeo promocional SECRETS – YouTube

Secrets és un espectacle vivencial de carrer que proposa al públic de totes les edats ser protagonista de la seva pròpia història a través d’un recorregut en la recerca d’un gran secret, que només descobriran jugant i deixant-se portar per la curiositat. Artesania i tecnologia es combinen per oferir una experiència personalitzada, intensa i intransferible.
Secrets no es pot veure, s’ha de viure!


Espectacle: THE LEGEND: BORN TO FAIL
Companyia: El gran Dimitri
Dia/ Hora: 9 d’octubre a les 13 h
Lloc: Plaça de l’Ajuntament
Gènere: Clown
Durada: 50 minuts
Tots els públics
Web: The Legend. Video promo El Gran Dimitri. on Vimeo

Sinopsis:

Dimitri, un geni de l’escenari segons ell, tot i que dubtosa reputació artística, s’enfronta al seu tercer treball en solitari. Després de casi actuar en prestigiosos festivals, sales B dels millors teatres i de gairebé guanyar algun premi, Dimitri té una epifania: “He nascut per a ser una llegenda de l’escena” Així que munta un espectacle en el que es jugarà la vida.”


Espectacle: CALOR
Companyia: Jean Philippe Kikolas
Dia/ Hora: 9 i 10 d’octubre a les 18 h
Lloc: Plaça de l’Aube
Gènere: Clown-Circ
Durada: 50 minuts
Tots els públics
Web: CALOR_Teaser_ Jean Philippe Kikolas on Vimeo

Sinopsis:

Calor s’inspira en la situació en la que viuen moltes persones sense sostre. Viatgers involuntaris, nòmades del nostre temps … CALOR tracta sobre les relacions humanes i la recerca de la pròpia llar. Combina el clown amb les arts del circ, presenta un univers oníric i poètic en el que el públic és convidat a sentir, a imaginar, a riure, a pensar i a jugar…


Espectacle: QUE S’ACABI EL MÓN ÉS CULPA MEVA
Companyia: Associació La intempèrie
Dia/ Hora: 9 d’octubre a les 20,00 h
Lloc: Pati de l’Antic Col·legi de les Monges
Gènere: Teatre
Durada: 50 minuts
Majors de 12 anys

Sinopsis:

Què faries si el món s’acabés d’aquí una hora? Podem seguir somiant davant l’evidència d’un món que s’acaba? La Marina i la Vicky es troben al menjador
del seu pis compartit quan comença el compte enrere: d’aquí a una hora, el món s’acaba. Davant d’aquesta urgència, les dues joves improvisen la
manera d’habitar aquest temps de descompte…


Espectacle: TABULA RASA
Companyia: Les Cícliques
Dia/ Hora: 9 d’octubre a les 21,30 h
Lloc: Plaça de l’Ajuntament
Gènere: Teatre – Dansa
Durada: 40minuts
Tots els públics
Web: Tabula · Cia. Les Cícliques (Teaser) – YouTube

Sinopsis:

Segons el concepte filosòfic tabula rasa «full en blanc», les persones naixem amb la ment buida i tots els coneixements i habilitats són fruit de l’aprenentatge. Amb la finalitat de recuperar la seva memòria després d’un accident i poder trobar la seva autenticitat, la protagonista es qüestiona quin és l’origen del seu concepte. En aquesta recerca descobrirà que, més que les paraules, allò important és el paper on s’escriuen. Un espectacle de teatre gestual, titelles i moviment que reivindica l’amor propi en clau de gènere.


Espectacle: M.D.R MORT DE RIURE
Companyia: Los Galindos
Dia/ Hora: 9 d’octubre a les 23 h
Lloc: Pl. Santa Susanna.*
Gènere: Clown
Durada: 60 minuts
Adreçat a majors de 12 anys
Web: LOS GALINDOS-MDR (V.O) – YouTube

*L’espectacle es desenvolupa a un altre espai al que el públic serà conduït per la companyia pel que és imprescindible estar al punt de trobada puntualment.

Sinopsis:

Tres pallassos s’enfronten a un gir inesperat. Què ha passat? Què faran? La justícia els farà costat, trobaran una solució o hauran de ser condemnats?
Melon, Rossinyol i Mardi us necessiten per contagiar optimisme i atiar l’esperit crític. Només us arrisqueu a morir de riure.


Espectacle: SECRETS
Companyia: Tombs creatius
Dia/ Hora: 10 d’octubre a les 10,00 h, 10,30h ,11,00 h, 11,30 h, 12,00 h i 12,30 h
Lloc: Plaça Cecília Carvallo
Gènere: Teatre
Durada: 25 minuts
Tots els públics  (menors de 7 anys acompanyats d’un adult)

Sinopsis:

Secrets és un espectacle vivencial de carrer que proposa al públic de totes les edats ser protagonista de la seva pròpia història a través d’un recorregut en la recerca d’un gran secret, que només descobriran jugant i deixant-se portar per la curiositat. Artesania i tecnologia es combinen per oferir una experiència personalitzada, intensa i intransferible. Secrets no es pot veure, s’ha de viure!


Espectacle: ROJO
Companyia: Mireia Miracle
Dia/ Hora: 10 d’octubre a les 13.00 h
Lloc: Plaça Ajuntament
Gènere: Clown
Durada: 50 minuts
Tots els públics
Web: TEASER ESPECTÁCULO «ROJO» PARA CALLE – YouTube

Sinopsis:

És el camí d’un clown, és un viatge cap als límits, aquells que ens imposen i els que nosaltres mateixos ens creem. ROJO És un espectacle on el públic entra en acció: és una massa de gent que diu adéu movent mocadors blancs, és un cafè al peu d’una frontera, és algú que sosté una corda. ROJO Crea imatges poètiques amb la gent, és un joc entre molts. El motor del viatge, és el desig d’arribar a l’altra banda, en el lloc on són els altres.
Una obra de teatre familiar per trencar estereotips i fer-se un tip de riure.


Espectacle: FEMIN (ISMES)
Companyia: Sinergia
Dia/ Hora: 10 d’octubre a les 19,00 h
Lloc: Pati de l’Antic Col·legi de les Monges
Gènere: Teatre-Música
Durada: 45 minuts
Adreçat a majors de 12 anys
Web: FEMIN(ISMES) – YouTube

Sinospsis:

Femin(ismes) és una onada de crits: de les silenciades, de les que bramen i de les que ja no hi són. És un clam de llum, però també de reivindicació. D’alçar-nos. Totes. Unides. I, si volen, tots. És un prou. Fins aquí. Fins mai. Fins mai més. És unió, és força, és poder. És valor, és voler. Voler estimar-se. Voler-se lliure. Viva i feliç.


Espectacle: UPPER VOL.I
Companyia: Cia. Sebastián García Ferro
Dia/ Hora: 10 d’octubre a les 20,00 h
Lloc: Plaça del Castell
Gènere: Dansa
Durada: 35 minuts
Tots els públics
Web: UPPER Volumen 1 – Teaser / Cia Sebastián García Ferro – YouTube

Sinopsis:

Upper Vol. I és una peça concebuda a partir d’una classe d’aeròbic, amb tots el seu tics i llocs comuns, guiada per tres performers femenines professionals i un DJ. Una proposta oberta a totes aquelles persones del públic que vulguin participar-hi, una classe d’aeròbic que es va convertint en coreografia i que acaba finalment en una festa. Una gran festa on el culte al cos i el fet d’estar en forma deixen de tenir importància, on el més important és donar total llibertat al nostre moviment.


Espectacle: EMPORTATS
Dia/ Hora: 10 d’octubre a les 22 h
Lloc: Plaça Ajuntament
Gènere: Circ
Durada: 45 minuts
Tots els públics
Web
: LA TRÓCOLA: EMPORTATS on Vimeo

Sinopsis:

Espectacle que combina diferents disciplines: acrobàcia, malabars, música i recerca amb objectes (portes). A través del joc amb allò que és visible i allò que no ho és i utilitzant diferents llenguatges, emergeix una estètica que submergeix l’espectador en un atractiu viatge per als sentits. Espectacle on la coordinació, la precisió i l’energia traspassen els límits establerts i en el que la indiferència no serà una opció.


Tots els espectacles són amb aforament limitat i amb control d’accés. Les entrades tenen un preu d’1€ solidari destinat a una entitat social i s’han de reservar prèviament a www.amposta.cat

Apel·lem a la responsabilitat de tothom pel que fa al compromís d’assistir a la reserva efectuada o bé fer possible que pugui ocupar el seient una altra persona en el cas que no s’hi pugui assistir.


Organitza: Ajuntament d’Amposta i Escola de teatre i circ d’Amposta.