La tercera edició del Festival internacional de teatre i circ Ciutat d’Amposta ja la tenim aquí.

Des del divendres 7 i fins el diumenge 9 d’octubre els carrers i les places d’Amposta s’ompliran d’espectacles i activitats que no et deixaran de sorprendre.

El festival internacional de Teatre i Circ Ciutat d’Amposta, és una proposta cultural i artística, que neix impulsat desde lEscola de teatre i circ d’Amposta organitzat conjuntament amb l’Ajuntament d’Amposta, amb l’ objectiu d’impulsar la ciutat com un espai de referència del circ, el teatre físic i les arts escèniques a  les Terres de l’Ebre i convertir-la en un aparador de diferents propostes i projectes de circ i teatre  d’arreu del país i també  internacionals.

L’ aposta per aquest projecte és una aposta per impulsar el teatre i el circ al territori de les Terres de l’Ebre, ser nexe d’apropament i ressó cap al sud, en el que compartiran protagonisme, per una banda, espectacles de companyies en les que hi ha una clara vocació per apropar llenguatges i fer aportacions innovadores en aquests camps, posant l’èmfasi en les arts de carrer i, per l’altra, creacions que neixen des d’escoles d’arts escèniques d’arreu de Catalunya.  Per aquest motiu el Festival de Teatre i  Circ, – festicAM-, és una mostra i també un espai de relació i diàleg, d’intercanvi i apropament.

Sigueu benvinguts tots i totes a aquesta festa de les arts escèniques… estem preparats!!

DESCARREGA EL PROGRAMA AMB PDF

Venta anticipada a :

 • 1 hora abans de l’inici de cada espectacle ( A excepció d’EntreTazas, que, donat la limitació d’aforament, es vendran íntegrament a l’Oficina de Cultura i Festes)

Vols fer el teu establiment col·laborador del FesticAM? Clica aquí per informar-te

..

festicAM 2016 Espectacles i companyies

Las Expertas 

Las Expertas - Festicam 2016Una prova de selecció dirigida per un terrible programa informàtic que va donant les ordres  a quatre dones disposades a donar-ho tot. Les nostres protagonistes van obeint fins que, per fi, s’enfrontaran al programa corporatiu per dir “no”, trencant així els estereotips establerts. Decideixen unir-se i començar el que millor saben fer: art en moviment a través de diferents disciplines cirqueres.  Valentia, força tècnica, somnis, humor i molt de circ s’uneixen en aquest espectacle arriscat i únic.

Premi del públic a la “Feria de teatro de Castilla y León”, Millor espectacle de carrer

 • Gènere: Circ 
 • Durada: 60 minuts
 • Idioma: Cast
 • Públic: Tots
 • Preu: Gratuït
 • Lloc d’actuació: Divendres 22,30 a la Plaça Ramon Berenguer IV

Cia. Albadulake

La  Cia. Albadulake  sorgeix al 2002 de la trobada de dos artistes: Antonio Moreno, malabarista i Ángeles Vázquez, ballarina. Albadulake neix com una necessitat d’expressió dels seus directors, de desenvolupar una visió d’espectacle oberta, sense text, dinàmica, on el moviment, la música i el joc són els protagonistes. En la seva trajectòria han format part de la programació estable de teatres i circuits escolars nacionals, així com de festivals internacionals i gires per països, tant d’Europa, com de la resta del món. Destaquem la seva presencia al Festival Completament  Cirque  de  MontrealFestival  Sziget  de  HungriaFestival    Internacional  de Danza de Granada, Festival  Mont de Marsans, Festival  flamenco de NimesFestival el  Lazarillo, Festival de veranos de la Villa Madrid, Festival  Etnosur, la Expo Shanghai 2010 dins del pavelló d’Espanya o una Gira per Orient de la mà de l’Institut Cervantes.

..

The Flamingo’s 

The Flamingo'sPer fi, després de tota una vida duent el circ arreu del món, The Flamingos tornen per primer cop ridículs,rancis,passats de moda i de dubtós bon gust, malgrat la seva experiència són incapaços de reconèixer on és el veritable talent. I no només això… a sobre ho volen amagar!  Acords i desacords faran que sobre la marxa la funció no s ́aturi i… aquí no ha passat res… o sí ! The Flamingos es un espectacle de circ per tota la família on els malabars, l’humor i els monocicles son les eines dels artistes per ficar-se el públic a la butxaca

 • Gènere: Circ 
 • Durada: 60 ‘
 • Idioma: Sense Text 
 • Públic: Tots
 • Preu: Gratuït
 • Lloc d’actuació: dissabte 13,00 a la Plaça de l’Ajuntament

Los Herrerita

La companyia de circ LOS HERRERITA està formada per tres membres ( Joan Lluís Montero “Skate”, David Herrera i Marcel Aguilar ) i es va formar a mitjans de l’any 2005 a la ciutat de Barcelona. La companyia es va donar  a  conèixer  a  partir  del  2006  amb  l’espectacle  “The  Flamingo’s,  tornen  per  primer  cop…»dirigit  per Miner Montell (ex Los Galindos y Àticus-tilt). Els tres van coincidir a principis dels 90 a l’ambient circense de  Barcelona  que  va  trobar  recer  a  l’Ateneu  Popular  de  Nou  Barris,  espai  de  referència  obligada  per  tot aquell que es dediqués al circ a la ciutat. A l’actualitat els tres segueixen vinculats a l’Ateneu on donen classes per a nens i nenes de 6 i 14  anys  a  l’Escola  Infantil  de  Circ.  Així mateix  també  estan  vinculats  amb  el Centre de les Arts del Circ Rogelio  Rivel  i  la companyia  Desastrosus-Cirkus  amb  qui  realitzen  tallers  i  difonen  les  tècniques  de  circ  arreu  del  territori català.

..

Refugiada poètica 

Refugiada poètica - Festicam 2016Refugiada Poètica neix amb el desig de donar vida dins d’un escenari de sala als  dos últims solos de carrer, “El somriure del nàufrag” i “Vaixell de sorra”, de Claire Ducreux.

Un rodamón elegeix un encreuament de carrers com a refugi provisional, converteix dos tanques en les portes del seu univers, un pont apareix com a vaixell i una escultura com el seu company de viatge.

El personatge de Claire, un rodamón, es torna metàfora de la vulnerabilitat, la porta a un senzill repte artístic i humà: buscar l’autenticitat i la humilitat per compartir emocions i veritables moments de màgia teatral.

 • Gènere: Dansa Teatre   
 • Durada: 60 minuts    
 • Idioma: Sense text      
 • Públics: Tots
 • Preu: 10€ 
 • Lloc d’actuació: dissabte a les 22,00 al Teatre-Auditori de La Lira

Clarie Ducreux

Sense grans infrastructures crea grans espectacles. A través del teatre visual, quan balla Claire Ducreux ens fa sentir en una bombolla. Un núvol de sensacions envoltades d’un silenci màgic i tendre.Formada com a ballarina contemporània al Conservatori de Lió, com a intèrpret va començar treballant per a diferents companyies franceses. El 1999 amb el clown català, Leandre Ribalta,  van fundar plegats la companyia Leandre-Claire, creant espectacles com «Fragile» (de carrer) i » Madame et Monsieur» (de sala), amb els quals van rebre nombrosos premis i van recórrer món durant uns anys. L’any 2004 crea el primer dels seus tres solos de dansa-teatre de carrer: «De paseo», el 2008,  «Barco de Arena» i el 2012 «La Sonrisa del Náufrago». Aquests tres «solos» formen la «Trilogía del Rodamón». Actualment segueix representant els seus espectacles arreu.

Al marge de la seva carrera en solitari, el 2005 va actuar com a clown-ballarina a l’espectacle de circ «Rodó» (Premi Nacional de Catalunya de Circ 2006) i el 2010 va crear i interpretar juntament amb Toni Mira l’espectacle «En attendant l’inattendu» (Premi del Públic al millor espectacle de la Fira de Teatre de Manacor 2010).

..

Entre tazas 

Entre tazas - Festicam2016Entre Tazas et porta a un viatge on es difumina la realitat i la ficció per celebrar la teatralitat de la vida quotidiana i la força de la imaginació. T’atreveixes? Només has de posar-te un calçat còmode i portar uns bons auriculars.
Entre Tazas és un projecte d’Eléctrico 28, un col·lectiu enamorat de l’espai públic i de la gent que l’habita.

Espectacle co-produït pel Theaterland Steiermark i TNT Terrassa. Compta amb el suport de Bundeskanzleramt Österreich, Stadt Graz, Land Steiermark, TAG, Escena Poblenou, Das andere theater i Share Your Darlings.

Espectacle creat dins el Postgrau de Creació en Arts de Carrer de Fira Tàrrega i la Universitat de Lleida.

Amb la participació de músics de la Big Band de la Fila i alumnes de teatre de l’EtcA

 • Gènere: Teatre de Carrer      
 • Durada: 50 min    
 • Idioma: Cat/Cast    
 • Públic: + 8
 • * Espectacle no recomanat per a persones amb mobilitat reduïda.
 • Aformanent de 15 persones per passi.
 • Preu: 7 €
 • Lloc d’actuació: dissabte 11, 13, 17 i 19,30 / diumenge 10,30, 12.
 • Punt de sortida: Oficina de Nautàlia Viatjes (Av. Santa Bàrbara, 15)
..

Ekilibuá

Ekilibuá - Festicam 2016Dos personatges amb el seu petit ramat rodant. Jocs de construcció de plataformes diferents, juguem a veure qui puja més amunt, fins que no puguem més…un joc arriscat!! Però sobretot, un joc mà a mà. Ekilibuá és un espectacle per a tots els públics que  fusiona teatralitat amb els portés acrobàtics, el llançament de ganivets, els equilibris, la manipulació d’objectes i molta complicitat.

 • Gènere: Circ
 • Durada: 60 min.
 • Idioma: Sense Text
 • Públic: Tots
 • Preu: Gratuït
 • Lloc d’actuació: diumenge 13,00 a la Pl. de l’Ajuntament

Maintomano

Guardonats en dos dels events escènics més importants de l’estat com a millor espectacle de carrer a la Feria de teatro de Castilla i León i Al Festival Internacional de artes de calle Valladolid TAC 2016. La Compañía Maintomano porta més de deu anys ja, mà a mà fent circ, o poesia física entre dos ànimes còmplices. L’espectacle que ens presenten és el resultat d’una investigació al voltant de l’objecte, unes bobines de fusta que prenen vida i serveixen de marc per a un espectacle sorprenent.

..

Shake experience

Skake experienceRememorem el 400 aniversari de la mort d’aquest gran dramaturg amb un espectacle de carrer  on els textos de Shakespeare més interpretats mundialment, s’expliquen i es recreen  en versions noves i sempre eternes. Llocs insòlits per a una actuació teatral, però habituals per al que Shakesperare ens volia explicar.

 • Gènere: Teatre – Itinerant  
 • Durada:  50 min 
 • Idioma: Cat
 • Públics: Tots
 • Preu: Gratuït
 • Lloc d’actuació: diumenge 12,00 h a comerços i establiments d’Avinguda Ràpita / Carrer Major

 

Escola de Teatre i Circ d’Amposta

L’Escola de teatre i circ d’Amposta neix l’any 2013 i ofereix formació en teatre i/o circ a partir de 3 anys d’edat. Aquest muntatge està protagonitzats per alumnes de Teatre Juvenil, en una adaptació de l’espectacle creat al llarg del curs 2015-2016 i que es basa en una reinterpretació de textos de William Shakespeare. L’EtcA forma part de l’Associació d’Escoles de teatre de Catalunya (ACET – Ensenyaments professionals de teatre) amb professionals de l’AADPC (L’Associació d’actors i directors professionals de Catalunya) i de l’APCC (L’Associació de professionals de circ de Catalunya). Amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta, de la Unió Filharmònica d’Amposta i del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre.

..

Tripula 

Espectacle d’inici de la programació de La Xarxa Amposta 2016-17

TripulaUn viatge estàtic dins un globus aerostàtic. Un espectacle per navegar fora del món, deixant-te endur per l’aire i la imaginació.

Dos científics il·luminats han descobert una nova manera de viatjar i avui ho exposen a un grup de passatgers. Després de molt treball i esforç, es veuen amb cor de mostrar-nos la seva gran evolució en els mitjans de transport: el Globus Estàtic. El Globus Estàtic viatja per l’espai, fregant els límits de la realitat, permetent anar a llocs que fins ara ningú sospitava que existissin. El viatge promet ser plàcid i poètic, tot i que pot sorgir més d’un contratemps que obligarà els passatgers a incorporar-se a la tripulació.

Premi FETEN 2016 al millor espectacle d’espai no convencional. Premi Fira de titelles de Lleida 2015 a la Millor escenografia + Menció Especial del Jurat Internacional. Temporada al Teatre Nacional de Catalunya, a la sala Tallers, l’abril del 2016. Tripula, espectacle recomanat per Redescena ( La Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública ).

 • Gènere: Teatre
 • Durada: 55 minuts
 • Idioma : Cat  
 • Públics: Tots
 • LLoc d’actuació: dissabte 17,30 i 19,30 a l’Edifici Terres de l’Ebre (c/ Prim 92-96)
 • Preu: 5€ (Socis) 6€ (No socis)

 

Farrés Brothers

Farrés Brothers i cia som una companyia de teatre que treballem amb trastos, gestos, paraules, ninots i històries poc transitades. Creada el 2002, en Jordi Farrés, en Pep Farrés i en Jordi Palet proposem un teatre per a tots els públics, irònic, gens ensucrat i carregat de vàries capes de lectura: ens agrada parlar de temes potents, des de punts de vista inusuals, de forma original i no moralitzant.

..

I a més…

III Tasta el Mercat de Nit, 4000 tapes de proximitat al teu abast. Degustació. Divendres 20,00 al Mercat Municipal. Preu tapa i canya: 3,5 € (Venda de tickets al mateix mercat)

Batukeem Amposta (Cat). Animació itinerant . Dissabte 12,30 i 18,30 des de Plaça Ramon Berenguer IV a la Plaça Ajuntament i viceversa.

Taller de circ de l’EtcA (Cat). Instal·lació. Dissabte 11-13 i 16-19 a la Plaça Ramon Berenguer IV

Animalada de la Cia. KatakraK (Cat). Instal·lació. Diumenge 10-13 al Carrer Major.

..

Espectacles de pagament i aforament limitat:

 • Entre Tazas d’Electrico 28.  Aforament: 15 persones per passi. Total de passis al festicAM:  6
 • Tripula de Farrés Brothers.  Aforament: 75 persones per passi. Total de passis al festicAM: 2
 • Refugiada poética de Claire Ducreux. Aforament 500 persones. Entrada numerada.

DESCARREGA EL PROGRAMA AMB PDF

..

El festicAM és una iniciativa de l’Escola de teatre i circ d’Amposta, coorganizat amb l’Ajuntament d’Amposta i amb la col·laboració del Departament de Cultura de les Terres de l’Ebre.

El festicAM és membre de la Plataforma Arts de Carrer de Catalunya que agrupa sota un mateix sostre els festivals, fires i mostres que tenen  les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació.

Agraïments: La Xarxa Amposta, Unió Filharmònica d’Amposta, La Lira Ampostina, Batukeem Amposta, Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns, Xurreria-Cafeteria el Canal, Drogueria Ampostina, Nautàlia Viatges, IES Ramon Berenguer IV

No hagués estat possible sense la col·laboració de:

DETALLS

LA BOTIGA DEL RIU

LLENCERIA ALICIA

LLIBRERIA ALBA

TONDA JOIERS

PASTISSERIA ALEMANY

TRIBECA

FRANKFURT QUEROL

GELATERIA ISRAEL

PUNT NOTARI

festicAM 2016