L’ entitat APASA atén a 140 persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques de l’Ebre. A través d’un dels serveis, el Centre Ocupacional l’Àngel, s’ha impulsat aquest nou projecte, la Cia. Sensacions, que escenificarà el proper mes de gener a Amposta un espectacle titulat “El boletaire indecís”.

CARTELL-BOLETAIRE-A4Es tracta d’una espectacle multidisciplinar i multisensorial de creació pròpia protagonitzat per 43 actors i actrius amb discapacitat intel·lectual que compartiran el seu treball artístic damunt l’escenari de l’Auditori Municipal d’Amposta convertit en un bosc. La història ens endinsa en un viatge entranyable que ens fa reflexionar i sentir sobre les potencialitats, les frustracions, les limitacions o discapacitats de l’ésser humà, però sobretot sobre les infinites possibilitats del treball conjunt en un marc de suports i d’intervenció social integrat. 
El muntatge combina escenes de teatre amb dansa, poesia, màgia, música, sentiments, efectes visuals, projeccions, moviment… per tal de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual o diversitat funcional. És el resultat del treball creatiu que estan realitzant al Centre Ocupacional l’Àngel amb el compromís de l’equip de professionals i a través de les arts escèniques i l’estimulació multisensorial.
«El boletaire indecís» és una experiència escènica que endinsa a l’espectador en un ambient d’estímuls multisensorials i que no deixa a ningú indiferent.
APASA és la representant a l’Estat espanyol d’ ISNA (Associació Internacional d’Snoezelen) i en aquest projecte artístic s’han fusionat diverses disciplines artístiques amb elements d’estimulació multisensorial que es venen treballant amb els usuaris de l’entitat. 

Per dur a terme aquest projecte, la Cia. Sensacions compta amb la col·laboració l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, l’EtcA,  i amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta i del Departament d’Ensenyament i Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Per tal de poder aconseguir el finançament, APASA promociona aquest projecte mitjançant el portal de micromecenatge VERKAMI.COM, es tracta d’una plataforma que ajuda a fer possible la realització de projectes artístics, com el que organitza el Centre Ocupacional l’Àngel-APASA. Per això, es fa una crida a la col·laboració de totes aquelles persones, empreses i institucions que vulguin ajudar en fer-ho possible i que rebran a canvi una sèrie de recompenses.

Les representacions es duran a terme el 29 de gener a les 10:30, el 30 de gener a les 15:30 i el 31 de gener a les 17:00h a l’Auditori Municipal d’Amposta.Des de la web apasa.org es pot accedir a la plataforma VERKAMI.COM i també qui vulgui aconseguir entrades pot fer-ho a les diferents biblioteques del territori així com al mateix Centre Ocupacional l’Àngel.

Recull de premsa:

http://www.naciodigital.cat/noticia/78374/neix/companyia/teatre/persones/amb/discapacitat/intellectual

http://lamarfanta.blogspot.com.es/2014/11/lentitat-apasa-damposta-pujara-als.html

http://www.acn.cat/acn/770833/Noticia/text/Noticia.html

Canal 21 Ebre

http://www.diaridetarragona.com/cultura/33868/una-companyia-de-teatre-damposta-formada-per-discapacitats-prepara-un-espectacle-multisensorial

http://www.vilaweb.cat/acn/ultima-hora/4220824/20141121/companyia-teatre-43-persones-discapacitat-intellectual-prepara-espectacle-multisensorial-amposta.pdf