El passat 13 de maig des de Trapezi Pro Catalan Arts ens van convidar a participar en les Segones Jornades Professionals d’Arts del Circ.

El nostre director Jordi Príncep, com a membre de junta de l’APCC (Associació de professionals de circ de Catalunya) va ser l’encarregat de moderar la taula rodona dedicada a la “Cultura i territori. Cultura del territori”.

Durant el transcurs del debat es va compartir un diàleg amb propostes de circ sorgides a territoris allunyats de les poblacions urbanes que han generat formes de fer properes i sostenibles. Aquestes propostes també han d’inventar i posar en marxa noves formes de relació amb la creació, amb el públic i amb l’entorn i que ens poden servir d’exemple per enfrontar-nos als reptes que vénen. En aquesta taula van intervindre:

Dèlia Batet (Circoteca de la Cia. Passabarret de Valls), David Ayza (tècnic de cultura de l’Ajuntament El Morell), Cèlia Mercé (Coordinadora del projecte de circ del Konvent de Berga) i Raimon Mató (Membre del Col·lectiu d’artistes de Girona). Moderació: Jordi Príncep (Escola de teatre i circ d’Amposta i FesticAM)

Amb les activitats programades dins de l’Àrea Professional Fira Trapezi impulsa un espai de trobada per als professionals i entitats vinculades a al sector del circ (creació, producció, distribució, programació, difusió, formació, etc.) dins la 25ª edició de la Fira estratègica del circ de Catalunya.

Amb aquestes jornades, Trapezi vol crear un punt de trobada on diferents professionals del sector puguin presentar-se, conèixer-se i afavorir els vincles i complicitats. Així mateix és un espai de pensament, debat i reflexió sobre el sector, i també un marc on poder promoure el treball artístic dels creadors / es, presentar les creacions actuals i proposar possibles col·laboracions futures.

Les circumstàncies actuals han empès a reinventar les jornades professionals de Fira Trapezi, que enguany estan plantejades en un format híbrid: virtual i presencial, i que es van centrar en dos dies.

Des de l’EtcA volem agraïr i felicitar a l’equip de Fira Trapezi, a l’APCC, a Trapezi Pro Catalan Arts, a l’ICEC, a l’Ajuntament de Reus i a la Diputació de Tarragona per aquests 25 anys d’una Fira necessària i amb futur per al conjunt del sector de les Arts del Circ. Per molts més!