Arts escèniques i educació: una simbiosi necessària, és el títol del curs que impartirem dins la programació de l’Escola d’Estiu del Moviment de Renovació Pedagògica de les Terres de l’Ebre.

Cada any, des de l’MRPTE, preparen amb molta il·lusió i ganes l’Escola d’Estiu. Aquesta Escola Estiu escolta les diferents necessitats, propostes i idees de tots els professionals que fem possible l’educació al territori. Aquests dies signifiquen moments de retrobada, de conèixer noves persones, d’aprenentatges, de compartir experiències i fer xarxa… En fi, moments de fer-nos grans tant a nivell personal com professional. 

Enguany però, la situació excepcional del moment no permet viure l’Escola de la manera que sempre ho han fet però les ganes de ser-hi segueixen ben presents. Sabent que el món no para, que aquest evoluciona a gran velocitat i, per aquest motiu, el MRP decideix evolucionar en la mateixa direcció. 

L’educació ha estat, és i seguirà sent una tasca imprescindible i en constant evolució. Volem estar al vostre costat per seguir fent territori, per seguir creixent i per seguir compartint aquesta professió. 

Per tant, presentem una nova escola d’estiu, una escola virtual. Una escola que esperensuposi un parèntesis fins que podem tornar a celebrar una escola d’estiu plena d’abraçades i retrobaments. 

Des de l’EtcA impartirem la formació següent:

ARTS ESCÈNIQUES I EDUCACIÓ: UNA SIMBIOSI NECESSÀRIA: Eines escèniques per a fomentar la creativitat i la comunicació a l’aula.

FORMADOR: Jordi Príncep Cabrera

DATES: 1, 2, 5 i 6 de juliol

HORARI: de 10 a 13h

DESTINATARIS: infantil, primària i secundària

DESCRIPCIÓ

Curs enfocat a entendre, debatre i aprofundir sobre la relació entre les arts escèniques i l’educació.

En aquesta formació:

  • S’exposaran les possibilitats pedagògiques de la pràctica de la dramatització a les aules com a disciplina transversal.
  • Es fonamentara la importància de la formació en art dramàtic dels/les docents, tant en el seu rol educatiu com en la pràctica professional.
  • Reflexionarem a partir d’experiències i casos d’èxit.

OBJECTIUS

  • Acostar les arts escèniques i tots els seus vessants als professionals del sector educatiu.
  • Facilitar eines pràctiques aplicables en diferents moments del dia a les escoles i instituts.
  • Reflexionar sobre la interacció arts escèniques-educació en la quotidianitat dels espais educatius.

CONTINGUTS

S’estructuren en quatre blocs/sessions:

  1. Sessió pràctica-presencial.
  2. Fonaments: Com, per què i per a què l’art dramàtic a l’aula?
  3. Els instruments de l’expressió dramàtica al servei de l’educació.
  4. Què aporta l’art dramàtic al/la docent: El rol pedagògic i l’ambient de l’aula.

Inscripcions aquí

Per a més informació visiteu: https://www.mrpterresebre.cat/escola-destiu/#4