A nomès una setmana de l’estrena d’#ARBONAUTES, un nou projecte escènic que s’estrenarà al Video Art Game Experience 2022 el proper 1 d’octubre a les 21.00h a la Plaça de l’Ajuntament d’Amposta

Aquest 2022 es commemora el 120è aniversari del naixement de Sebastià Juan Arbó. Durant el curs 2021/22 amb el grup d’Any de Creació hem estat gestant un nou muntatge inspirat en la figura i obra d’Arbó. ARBONAUTES és una coproducció entre el Video Art Game Experience amb el Festicam – Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta amb la col·laboració de Totsona Amposta

Sinopsis:

Espectacle poètic-visual, de carrer, en clau de tragèdia, que transcorre per textos de Sebastià Juan Arbó… per la seva búsqueda, pel seu viatge, per la seva conquesta. Ens enfrontem a Arbó a partir d’aquestes tres paraules, tensionades per l’existència del ser humà. El resultat no és un recorregut lineal per l’obra de l’autor, sinó una posada en escena que vol escodrinyar els seus impulsos, allò latent en la seva producció literària. Un cant a la vida, que necessàriament ens esgarra. Amb música en directe, projeccions i elements visuals.

«Pero ahora quisiera yo relatar el linaje y nombre de los héroes, sus andanzas por el largo mar y todo lo que hicieron en su marcha errabunda, ¡Ojalá que las musas sean apuntadoras de mi canto!»

Argonáuticas, canto primero

Perquè?


Ser humà, complexitat de complexitats, que ve caminant pel món des de fa ja uns quants mil·lennis, sense deixar de buscar allò que creu necessari o millor per a la vida. Un caminar en la recerca contínua, sortint de la casa paterna, dels llocs coneguts, de la mateixa patria, si és que el viatge va de veres. El viatge… sempre cap a un lloc, per més desorientat que aparenti.
Som gent en trànsit, somiadors de nous espais.. com Jasó i els Argonautes, en búsqueda i conquesta
del seu propi futur.

Fitxa artística:

Direcció: Bienve Borràs

Intèrprets: Alumnes de l’EtcA d’Any de Creació 21/22 (Mireia Pagés, Maria Toledo, Josep Maria Pinyol, Eva Ortiz, Eva Giné i Martí Marsal)

Composició musical i música en directe: Joan Miró

Espai sonor: Edgar de Ramon

Disseny audiovisuals: Jordi Giner

Producció tècnica: Ramon Gil

Escenografia: VAG Experience i EtcA

Filmació: Films Nòmades

Una coproducció de VAG Experience i FesticAM

Amb la col·laboració de Tot Sona Amposta

+ Info: https://vag.cat/arbonautes/