PRESENTACIÓ

“Si les ganes de teatre i circ et poden, ara és el moment !!!”

 

QUI SOM?

L’ Escola de Teatre i Circ d’Amposta (EtcA)

Som una escola de formació en Arts Escèniques de les Terres de l’Ebre situada a Amposta que promou la formació en Art Dramàtic i les Arts del Circ.

Neix l’any 2013 amb la voluntat de ser un mitjà adient, no només per la formació bàsica d’actors i actrius, sinó per posar les eines que ofereix el fet teatral i les arts del circ al servei d’altres àmbits professionals en els que la imaginació, la comunicació i la creativitat desenvolupen un paper important.

És per això que a l’EtcA s’imparteixen cursos regulars en un programa de 3 anys de durada que possibiliten obtenir una formació sòlida en Art Dramàtic (interpretació, teatre físic i de text, moviment, veu,…) com també de disciplines de les Arts del Circ ( trapezi, cercle, teles, acrobàcia, màstil xinès, malabars, cintes, equilibris,…), a la vegada que s’han posat en funcionament diferents dinàmiques que permeten apropar el teatre i el circ a la societat, i fer visible, a més, l’aportació pedagògica d’aquestes disciplines a l’àmbit educatiu.

L’Escola de teatre i circ d’Amposta és un centre adscrit a l’ACET (Associació d’Escoles de Teatre de Catalunya – Ensenyaments professionals de teatre).

La formació en teatre té el reconeixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, com a formació de professorat no universitari, amb un total de 368 hores lectives i pràctiques escèniques, que es completen amb els cursos d’hivern i els cursos d’estiu on es programen diversos tallers, intensius i monogràfics.

L’activitat de l’EtcA no es limita a les activitats i cursos a la pròpia escola, sinó que es desplaça a diferents espais i àmbits per oferir formació i realitzar múltiples aplicacions teatrals i de circ.

Actualment l’EtcA està present en els següents camps o sectors (l’artístic i escènic, l’educatiu, el de la intervenció social, el turístic i l’empresarial).

Anualment l’EtcA, a més dels cursos regulars organitza:

  • La Mostra d’Espectacles de Creació
  • Les Nit de Gèneres Teatrals d’Amposta
  • El Dia Mundial del Teatre
  • El Dia Mundial del Circ
  • El FesticAM coorganitzat amb l’Ajuntament d’Amposta

També participa amb espectacles i produccions dins la Festa del Mercat a la Plaça així com a diferents esdeveniments culturals i artístics, tant a Amposta com a altres poblacions de la resta de les Terres de l’Ebre i de Catalunya i la Comunitat Valenciana. En el 2016, l’EtcA va protagonitzar l’espectacle de la II Nit de l’Enoturisme de Catalunya.

La seu de l’EtcA està situada al c/ Miralles 4-6 d’Amposta a la localització següent: Escola de Teatre i Circ d’Amposta

DIRECCIÓ

L’EtcA està dirigida per Jordi Príncep, titulat en arts escèniques per l’Escola Internacional de Teatre Estudis Berty Tovías (ACET), Graduat en Educació Social per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Màster Universitari en Estudis Avançats de Teatre per la Universidad Internacional de la Rioja (UNIR).

A més de la seva formació teatral (2002) s’especialitza en tècniques de circ a l’Escola d’Acrobàcia “Los Athenas” i al Teatre Estudio Victor Hernando “La Riereta”, amb una àmplia trajectòria professional tant actoral com docent, vessant aquesta segona que l’ha portat a col•laborar amb diferents administracions i entitats públiques i privades, en projectes que vinculen teatre, circ i educació.

És membre de l’Associació d’actors i directors professionals de Catalunya (AADPC) i de l’Associació de professionals de circ de Catalunya (APCC).

És fundador i director artístic del FesticAM (Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta). Festival membre de la Plataforma d’Arts de Carrer de Catalunya que reuneix sota un mateix sostre festivals, fires i mostres de Catalunya que tenen les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació.

En l’actualitat Jordi Príncep és el director artístic de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta, una de les principals festes de recreació històrica i cultura popular de les Terres de l’Ebre,  que es desenvolupa a la capital del Montsià.

….

PROFESSORS I COL·LABORADORS:

Glòria Arrufat (Barcelona 1980)
Àngel Bonora (València 1960)
Bienve Borràs (Tortosa 1978)
Christian Fernández (Tarragona 1983)
Núria Ferré (Amposta 1979)
Abigail Garcia (Amposta 1981)
Merche Ochoa (La Rioja 1967)
Salima Peippo (Finlàndia 1982)
Pepa Plana ( Valls 1965)
Jordi Príncep (Camarles 1980)

HAN IMPARTIT CLASSES MAGISTRALS

Berty Tovías (Barcelona 1952)
Toni Albà (Barcelona 1961)
Paco Mir (Barcelona 1957)

L’EtcA compta amb el suport institucional de l’Ajuntament d’Amposta, de la Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

L’EtcA està adscrita a l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET)

logo-etca-presentacio logo-ajuntament-amposta
logo-fila logo-cultura-gencat
logo-apcc logo-arts-de-carrer
Associació Catalana Escoles de Teatre