PRESENTACIÓ

“Si les ganes de teatre i circ et poden, ara és el moment !!!”

QUI SOM?

L’ Escola de Teatre i Circ d’Amposta (EtcA)

Som una centre de formació, recerca i investigació, creació i exhibició d’Arts Escèniques de les Terres de l’Ebre situat a Amposta (Catalunya).

Neix l’any 2013 amb la voluntat de ser un mitjà adient, no només per la formació bàsica i professional d’actors i actrius, sinó també per posar les eines que ofereixen el fet teatral i les arts del circ al servei d’altres àmbits professionals en els que la imaginació, la comunicació i la creativitat desenvolupen un paper important.

És per això que a l’EtcA s’imparteixen cursos regulars tant en Art Dramàtic (interpretació, teatre físic i de text, gèneres i estils dramàtics, moviment, màscara, veu,…) com també de disciplines de les Arts del Circ (trapezi, cercle, teles, acrobàcia, màstil xinès, malabars, cintes, equilibris,…), a la vegada que s’han posat en funcionament diferents dinàmiques que permeten apropar el teatre i el circ a la societat, i fer visible, a més, l’aportació pedagògica d’aquestes disciplines a l’àmbit socioeducatiu.

L’Escola de teatre i circ d’Amposta és un centre adscrit a l’ACET (Associació d’Escoles de Teatre de Catalunya – Ensenyaments professionals de teatre) i la XECC (Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya).

L’EtcA promou la formació regular en Teatre i/o Circ adreçat a alumnes a partir de 3 anys d’edat, amb metodologies adaptades a les diferents franges d’edat, així com formacions puntals en les diferents disciplines.

A partir del curs 2017-2018 i per primera vegada a les Terres de l’Ebre, l’EtcA ha rebut el reconeixement per ofertar la formació d’Estudis Professionals de Teatre, titulació avalada per l’ACET i reconeguda per l’AADPC.

L’activitat de l’EtcA no es limita a les activitats i cursos a la pròpia escola, sinó que es desplaça a diferents espais i àmbits per oferir formació i realitzar múltiples aplicacions teatrals i de circ tant dins com fora de Catalunya.

Actualment l’EtcA està present en els següents camps o sectors (l’artístic i escènic, l’educatiu, el de la intervenció social, la innovació, el turístic i l’empresarial).

Anualment l’EtcA, a més dels cursos regulars organitza:

També participa amb espectacles i produccions dins la Festa del Mercat a la Plaça així com a diferents esdeveniments culturals i artístics, tant a Amposta com a altres poblacions de la resta de les Terres de l’Ebre, de Catalunya i l’Estat. En el 2016, l’EtcA va protagonitzar l’espectacle de la II Nit de l’Enoturisme de Catalunya.

La seu de l’EtcA està situada al c/ Navarra 44 (baixos) a Amposta a la localització següent: Escola de Teatre i Circ d’Amposta

DIRECCIÓ

L’EtcA està dirigida per Jordi Príncep, titulat en arts escèniques per l’Escola Internacional de Teatre Estudis Berty Tovías (ACET), Graduat en Educació Social per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Màster Universitari en Estudis Avançats de Teatre per la Universidad Internacional de la Rioja (UNIR), Màster en Gestió de Projectes i Espais Culturals (DD),  Màster en Relacions Públiques i Protocol (DD) i Màster Universitari en Direcció de les Organitzacions en l’Economia del Coneixement per la UOC.

A més de la seva formació teatral (2002) s’especialitza en Arts del Circ a l’Escola d’Acrobàcia “Los Athenas” i al Teatre Estudio Victor Hernando “La Riereta”, amb una àmplia trajectòria professional tant actoral com docent, vessant aquesta segona que l’ha portat a col·laborar amb diferents administracions i entitats públiques i privades, en projectes que vinculen teatre, circ, educació, recerca, investigació, creació, espai públic i innovació.

És membre de l’Associació d’actors i directors professionals de Catalunya (AADPC), de l’Associació de professionals de circ de Catalunya (APCC) i de l’Associació de professionals de la gestió cultural de Catalunya (APGCC)

És fundador i director artístic del FesticAM (Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta). Festival membre de la Plataforma d’Arts de Carrer de Catalunya que reuneix sota un mateix sostre festivals, fires i mostres de Catalunya que tenen les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació així com de l’European Festivals Association la plataforma que agrupa tots els festivals d’arts, des de música a teatre, arts de carrers fins a dansa, literatura, etc. a 45 països d’Europa propers i llunyans.

En l’actualitat Jordi Príncep és el director de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta, una de les principals festes de recreació històrica i cultura popular de les Terres de l’Ebre que es desenvolupa a la capital del Montsià.

….

PROFESSORS I COL·LABORADORS:

Glòria Arrufat (Barcelona 1980)

Àngel Bonora (València 1960)

Bienve Borràs (Tortosa 1978)

Christian Fernández (Tarragona 1983)

Núria Ferré (Amposta 1979)

Abigail Garcia (Amposta 1981)

Merche Ochoa (La Rioja 1967)

Salima Peippo (Finlàndia 1982)

Rafael Martínez (Colombia 1980)

Fran Pardal (Valladolid 1990)

Pepa Plana (Valls 1965)

Eugenia González (Barcelona 1978)

Llum Sanchez (Reus 1963)

Alba Comella (Barcelona 1990)

Elia Pérez (Miajadas 1984)

Koldo Vío (Bilbao

Pau Cirer (Mallorca)

Jordi Príncep (Camarles 1980)

HAN IMPARTIT CLASSES MAGISTRALS

Berty Tovías (Barcelona 1952)
Toni Albà (Barcelona 1961)
Paco Mir (Barcelona 1957)
Àlex Casanovas (Barcelona 1964)

José Antonio Puchades (Valencia 1980)

Julieta Gascón (Mèxic)

L’EtcA compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta, de la Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona.

L’EtcA està adscrita a l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET), la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC)

Forma part de la Guia de companyies i professionals de circ de Catalunya editada per l’APCC.