L’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, ETCA, ha iniciat aquest 2013-2014 la seva activitat formativa a la ciutat amb dades molt satisfactòries per la gran acollida que ha tingut la proposta formativa a Amposta i al conjunt del territori. Fruit d’aquesta bona acollida l’EtcA imparteix formació regular a un total de nou grups i ja prepara noves activitats per donar a conèixer i apropar el món dels circ a les persones.
Així, es posaran en marxa dues dinàmiques que despertin l’interès del públic afeccionat al teatre. La primera serà un curs d’introducció a l’acrobàcia de 4 hores de duració, el dia 8 de febrer, amb entrada gratuïta i places limitades que es realitzarà al Casal d’Amposta. L’altra serà el dia 12 d’abril, en el marc en la Celebració del Dia Mundial del Circ, i, amb la col·laboració de dos companyies professionals, com són la Cia. Passabarret i la Cia. Suc de Ruc, es realitzarà un taller de Circ en família.
En l’apartat de les aplicacions teatrals, aquest primer trimestre de l’any 2014, l’EtcA oferirà a la Fila, el dia 25 de gener, un taller d’Expressió Escènica per a músics, de 4 hores de durada. D’altra banda, el dia 26 de març se celebrarà per primer cop a Amposta el Dia Mundial del Teatre, a la Fila, amb una Master Class que anirà a càrrec del Berty Tobias, director de l’Escola Internacional Berty Tobias de Barcelona, i professor de l’Institut del teatre de Barcelona des de fa més de trenta anys.