L‘EtcA col·labora amb l’Hospital Verge de la Cinta en una campanya per reduir el soroll social al centre

Vestits com els clàssics mims, amb jerseis a ratlles, elàstics i la cara de blanc, sense pronunciar paraula i amb el dit índex a sobre dels llavis, gest universal per demanar silenci.

Així es van passejar ahir al matí un grup d’alumnes de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta per les consultes externes de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, per promoure el silenci entre la gent que esperava a les cadires i als passadissos.

Un pot pensar que un hospital és un lloc on hi hauria d’haver obligatòriament silenci, però la realitat no és aquesta. «A les sales d’espera els pacients parlen molt els uns amb els altres i el nivell sonor augmenta, però també hi ha el soroll que poden fer els mateixos professionals que es comuniquen entre ells o les tasques que s’han de fer de neteja…

Hem de trobar un equilibri i buscar solucions amb el tema del silenci», explicava ahir el director de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Victorian Peralta.

I és que com comentava el doctor, «el silenci és terapèutic per als pacients hospitalitzats», i és per tant, de vital importància.

Així, l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta va participar ahir en una acció divertida i original per intentar reduir la contaminació acústica. Molts pacients es quedaven sorpresos de la seua presència i ja no articulaven paraula.

La intenció és repetir l’experiència sempre que siga possible d’acord amb les agendes dels estudiants, ja que es tracta d’una pràctica també beneficiosa per a ells.

Recull de premsa de la notícia