Fotografia: Ernest Sesé


«L’espectacle torna als carrers de la ciutat»

El Festival Internacional de Teatre i circ d’Amposta és un festival d’arts escèniques de titularitat pública.

El festicAM és una proposta cultural i artística, que neix impulsat l’any 2013 des de l’Escola de teatre i circ d’Amposta organitzat conjuntament amb l’Ajuntament d’Amposta, que es desenvolupa a la capital del Montsià, al cor del Delta de l’Ebre, amb l’objectiu d’impulsar la ciutat com un espai de referència del circ, el teatre físic i les arts escèniques a les Terres de l’Ebre convertint-la en un aparador i exhibició de diferents propostes i projectes d’arts en viu d’arreu del món.


L’aposta per aquest projecte és una aposta per impulsar la cultura i les arts en viu al territori de les Terres de l’Ebre, ser nexe d’apropament i ressò cap al sud, en el que compartiran protagonisme, per una banda, espectacles de companyies en les quals hi ha una clara vocació per apropar llenguatges i fer aportacions innovadores en aquests camps, posant l’èmfasi en les arts de carrer i, per l’altra, creacions que neixen des d’escoles d’arts escèniques d’arreu de Catalunya. Per aquest motiu el Festival Internacional de Teatre i Circ – festicAM-, és una mostra i també un espai de relació i diàleg, investigació, intercanvi i apropament.


El festicAM és membre de la Plataforma Arts de Carrer de Catalunya que agrupa sota un mateix sostre els festivals, fires i mostres que tenen les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació.

També forma part de l’European Festivals Association la plataforma que agrupa tots els festivals d’arts, des de música a teatre, arts de carrers fins a dansa, literatura, etc. a 45 països d’Europa propers i llunyans.

El festicAM és membre de Redescena (Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de Titularitat Pública) que té com a missió impulsar el sector de les arts escèniques i de la música, fent-ho més accessible a tota la població. Treballem en la consolidació de les estructures públiques d’exhibició i de producció, garantint una oferta escènica de qualitat, plural i diversa.

Redescena és alhora  membre de la IETM-International Network for Contemporary Performing Arts (Xarxa Internacional d’Arts Escèniques Contemporànies), una organització que té com a objectiu promoure el desenvolupament de les arts escèniques en un entorn global i posar en valor el paper d’aquestes com a pilar del desenvolupament social, cultural i econòmic.

El festicAM ha rebut el segell EFFE , el segell de qualitat d’Europa per a festivals d’arts notables que mostren el seu compromís en el camp de les arts, la participació de la comunitat i l’obertura internacional.

Forma part de Circus Talk, plataforma internacional de mapeig global dels professionals de les arts del circ.

El festicAM és espai còmplice del projecte Trànsits de la Creació de la Central del Circ, del Programa Suport a la Creació de Fira Tàrrega i coprodueix espectacles amb Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre amb la complicitat de l’APCC (Associació de Professionals de Circ de Catalunya), de l’AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya) i de l’APDC (Associació de Professionals de la dansa de Catalunya).


El festicAM és una iniciativa de l’Escola de teatre i circ d’Amposta, coorganizat amb l’Ajuntament d’Amposta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.


Sigueu benvinguts tots i totes a aquesta festa de les arts escèniques… estem preparats!!

Propera edició:

Edicions anteriors:

Agraïm la col·laboració i el suport de:

Xarxa Amposta, La Unió Filharmònica d’Amposta, La Lira Ampostina, Batukeem Amposta, Amposta Radio, la Federació d’Amposta d’Associacions de Veïns, Centres educatius d’Amposta, APASA, ESARDI, Lo Pati, FECOAM, Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, Associació de paradistes del Mercat Municipal, Engalanats, Xurreria-Cafeteria el Canal, Drogueria Ampostina, Nautàlia Viatges, IES Ramon Berenguer IV, IES Montsià, IES Ramon Berenguer IV, la Fundació Mercè Pla, Detalls, la Botiga del Riu, Llenceria del Riu, Llenceria Alicia, Llibreria Alba, Tonda Joiers, Pastisseria Alemany, Tribeca, Frankfurt Querol, Gelateria Israel i Punt Notari i a tot el públic, artistes, companyies i participants sense els quals no seria possible.

FESTICAM