FesticAM programa vuit espectacles en dos dies

Vuit espectacles, sis companyies teatrals i de circ de quatre països diferents (França, Itàlia, Finlàndia i Catalunya) i una cinquantena d’artistes. Són les credencials de la segona edició del FesticAM, el festival de teatre i circ d’Amposta que organitzen l’Ajuntament d’Amposta i l’Escola de teatre i circ d’Amposta (EtcA) i que tindrà lloc el 9 i 10 d’octubre.

Durant aquests dos dies (divendres tarda i dissabte), a la capital del Montsià s’hi podran veure espectacles de teatre i circ, però també música en directe, titelles i clown. Serà en quatre espais de la ciutat: la plaça Ramon Berenguer IV i la plaça de l’Ajuntament, on es realitzaran els espectacles exteriors i gratuïts (IterL’home rodaLas polis, i exhibicions de diferents disciplines circenses), i els auditoris de la Lira i la Fila, on es representaran els espectacles de pagament (Somnis de sorraNuova Barberia CarloniEspectàcolis). A més, també s’han programat tallers de circ al carrer (oberts a tothom), i una exhibició de percussió a càrrec de BatuKeem.

Es tracta d’espectacles «de molta qualitat i nivell artístic», assenyala Jordi Príncep, de l’EtcA, i compta amb un programa «dissenyat i pensat perquè hi pugui gaudir tota la família». «És un festival únic a les Terres de l’Ebre i ha crescut respecte l’anterior edició», ha assenyalat Príncep. I és que el FesticAM celebra enguany la segona edició ampliant un dia la programació. «Volem donar-li impuls i que el s’acabi convertint en un referent», ha afegit la regidora de Cultura, Inés Martí, qui ha refermat l’aposta de l’Ajuntament per aquesta activitat.

A més a més, en aquesta segona edició, el festival compta amb la participació dels restauradors, comerços i Mercat Municipal de la ciutat. «És un projecte de ciutat i per això s’han implicat tots aquests agents», diu la regidora de Comerç i Mercat Municipal, Susanna Sancho. Els comerciants i restauradors que col·laboren amb l’activitat tindran un distintiu i oferiran descomptes.

La inauguració tindrà lloc divendres a les 19 hores a la plaça del Mercat amb una exhibició Cercòl aeri doble de la companyia ArtMove- Studio Company. A les 20 hores, a l’interior del Mercat Municipal, tindrà lloc una exhibició de Hula-hoop, a càrrec de Salima Artist. Tot seguit, se servirà el Tast del Mercat de nit, elaborat pels propis venedors del Mercat Municipal. En aquesta activitat, també actuarà la Big Band de la Fila.

Dins de la programació també cal destacar la participació de la Xarxa (Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya) amb la programació d’un espectacle, Somnis de sorra. Aquest espectacle, segons ha avançat la representant de la xarxa,

Abonaments

Per als espectacles de pagament i poder gaudir dels descomptes a comerços i entitats, s’ha preparat un abonament, que es pot adquirir a través de Ticketea o a la Lira i la Fila. Aquest abonament té un cost de 12 euros, per als xiquets d’entre 4 i 12 anys, i de 16 euros per aquells de més de 13 anys.

Tota la informació del festicAM en aquest enllaç

Font notícia: Ajuntament d’Amposta