L‘Escola de teatre i circ d’Amposta ha dissenyat un espectacle dins el celler modernista del Pinell de Brai per a la II Nit de l’Enoturisme de Catalunya

Avui 26 de juliol, el Pinell de Brai acull la II Nit de l’Enoturisme de Catalunya. L’Escola de teatre i circ d’Amposta (EtcA) i els seus alumnes seran els protagonistes de l’espectacle que ha estat dissenyat per emmarcar la cerimònia i que dóna vida al celler modernista del Pinell de Brai.

L’ espectacle creat per l’EtcA posa l’accent en el vi com a metàfora d’una relació recíproca entre el passat i el present, la cultura i la terra, les estacions i el paisatge. Aquest diàleg poètic es plasma escenogràficament en un projecte multidisciplinari en què conflueixen la música en directe, la dansa, l’acrobàcia i el teatre amb un protagonisme destacat del llenguatge plàstic. Aquesta proposta escènica, a més, ve avalada pels espectacles que, dins la Festa del Mercat a la Plaça, l’EtcA ha protagonitzat recreant aquell període històric.

L’EtcA ha estat pionera al territori en implementar formacions de teatre i circ, que tot i poder-se cursar per separat, es relacionen en les seves produccions. “El batec del pont”, espectacle de commemoració del centenari del Pont Penjant d’Amposta, creat al 2015, en va ser un exemple i el proper 26 de juliol, dins la II Nit de l’Enoturisme de Catalunya, tindrem una segona proposta escènica en la mateixa línia.

A partir d’aquest mes de juliol i fruit del treball realitzat en els tres anys de trajectòria, l’Escola de teatre i circ d’Amposta forma part de l’ACET (Associació catalana d’escoles de teatre). L’ACET és membre del Consell de les Arts de Catalunya i de la Plataforma d’Ensenyament Artístic de Barcelona. Per formar part de l’ACET s’han d’acomplir una sèrie de requisits, en quant a la rigorositat pedagògica. El segell de l’ACET garanteix que les escoles que en formen part ofereixen una formació de qualitat, tant en estudis d’iniciació com professionals. A més, els estudis professionals cursats a les escoles adscrites estan reconeguts, dins el sector, per l’Associació d’Actors i Directors professionals de Catalunya (AADPC). L’Escola de teatre i circ d’Amposta, és l’ única escola d’arts escèniques de les Terres de l’Ebre admesa a l’ACET i els seus alumnes podran gaudir, a partir del proper curs, del carnet de l’ACET i dels avantatges que suposa.

Fonts: Ebrexpres | Ebredigital