El FesticAM acaba de ser admès com a nou membre associat a la plataforma estatal REDESCENA.

REDESCENA, la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de Titularitat Pública és una associació cultural sense ànim de lucre constituïda fa 22 anys, en conveni de Col·laboració amb l’INAEM (l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música) del Ministeri d’Educació Cultura i Esports.

Aquest organisme té com a missió impulsar el sector de les arts escèniques i de la música, fent-ho més accessible a tota la població. Treballa en la consolidació de les estructures públiques d’exhibició i de producció, garantint una oferta escènica de qualitat, plural i diversa, fomentant la fidelització i desenvolupant audiències, la difusió de noves creacions. Així com generar un espai de reflexió, impulsant la formació, la investigació i les noves tecnologies, per convertir els teatres i esdeveniments d’exhibició en organitzacions eficaces, eficients i innovadores. 

A més La Red, és un agent articulador rellevant i de prestigi amb interlocució dins i fora del sector de les arts escèniques i de la música, no només en l’àmbit nacional, sinó també a l’internacional.

La Xarxa esdevé el principal catalitzador del coneixement, la informació i les aspiracions dels agents que intervenen en la creació, l’exhibició, la distribució i la comunicació, col·laborant en la generació d’idees i de polítiques culturals que vertebrin i millorin el sector des dels valors com la creativitat, l’accessibilitat, la transparència, la innovació, la investigació, l’eficàcia, la diversitat i la passió.

REDESCENA compta amb 171 associats. Es tracta d’espais d’exhibició d’arts escèniques de titularitat pública de tot el territori nacional. Dins aquesta xifra s’inclouen els principals teatres, festivals i auditoris del país. A més de 15 xarxes i circuits d’arts escèniques de les comunitats autònomes i provincials que aglutinen els seus espais dependents. Actualment, La Red reuneix més de 1.000 espais d’exhibició públics.

Redescena és alhora membre de la IETM-International Network for Contemporary Performing Arts (Xarxa Internacional d’Arts Escèniques Contemporànies), una organització que té com a objectiu promoure el desenvolupament de les arts escèniques en un entorn global i fer valdre el paper d’aquestes com a pilar del desenvolupament social, cultural i econòmic. IETM és una de les xarxes culturals internacionals més antigues i més grans, que representa la veu de més de 500 organitzacions membres i professionals individuals que treballen en les arts escèniques contemporànies a tot el món.

La novena edició del FesticAM es celebrarà del 4 al 9 d’octubre a la capital del Montsià en un nou certamen que reivindica el paper transformador de les arts en viu des de l’espai públic mitjançant les arts de carrer. 

Amb aquesta adhesió el FesticAM continua connectant-se amb el sector professional de les arts en viu en l’àmbit internacional formant part de la Plataforma Arts de Carrer de Catalunya (PAC), la European Festivals Association (EFA), i ara també, des de REDESCENA.

La convocatòria per formar part de la programació oficial per a companyies i artistes estarà oberta fins al 15 de juny.