Dia Mundial del Teatre 2019

El Dia Mundial del Teatre fou creat el 1961 per l’International Theatre Institute (ITI). Es celebra anualment el 27 de març pels Centres ITI i la comunitat teatral internacional.

Diversos esdeveniments teatrals nacionals i internacionals són organitzats per commemorar aquesta ocasió. Un dels més importants és la circulació del Missatge Internacional del Dia Mundial del Teatre a través del qual, per invitació de l’ITI, una figura important en el món de l’art dramàtic comparteix les seves reflexions sobre el tema del Teatre i la cultura de la pau.

A Amposta ho commemorarem amb un seguit d’actes organitzats per l’ EtcA Escola de Teatre i Circ d’Amposta – ACET on destaquem:

7.30h «Som públic» Street perfomance a càrrec d’alumnes de l’EtcA. Aquesta acció és realitzarà a tota Catalunya protagonitzada per alumnes de les escoles de formació teatral membres de l’ACET Catalunya Ensenyaments Professionals de Teatre (Associació Catalana d’Escoles de Teatre de Catalunya – Estudis Professionals).

19.30h Lectura del Manifest Internacional 2019 encarregat per l’Internacional Theatre Institut a càrrec de la Cia. Zero en Conducta Teatro Gestual y de Títeres.

20:00h Masterclass «La Metàfora del moviment”, a càrrec de la Cia. Zero en conducta, companyia de teatre gestual i titelles.

Una classe magistral dedicada a compartir i aprendre de la investigació que aquesta jove companyia està portant a terme en el teatre del moviment, en la que ha aprofundit en la fusió entre vàries disciplines escèniques del moviment, com són el mim corporal (Tècnica Decroux), la Dansa (Contemporània i Hip-Hop) i els titelles.

La Companyia ZERO EN CONDUCTA, Teatre del Moviment , és un projecte creat el 2011 amb la intenció d’explorar el potencial expressiu de diferents arts escèniques vinculades amb el moviment. Els seus espectacles han recorregut més de 20 països i, tot i la joventut de la companyia, ja han estat reconeguts amb 13 importants premis internacionals.

Dins la classe magistral, a més de presentar-nos els pilars del seu treball escènic, ens faran exhibicions d’algunes de les seves peces de creació.

Inscripcions a etca.info@gmail.com i a la Fila.