Amposta comptarà a partir del proper curs acadèmic amb una escola de teatre i circ, l’ETCA, que iniciarà al mes d’octubre la seva oferta formativa a la ciutat i estarà ubicada a l’edifici de La Unió Filharmònica, en un espai cedit per a societat musical.

L’objectiu principal de l’escola és ser en un espai de formació en teatre i tècniques de circ, de qualitat i en creixent apropament i col·laboració en altres escoles i xarxes del sector a Catalunya. A la vegada, l’oferta pretén apropar el circ i el teatre físic a la població, i amb aquesta finalitat l’escola preveu anat engegant dinàmiques i experiències que ho facin possible. En aquest sentit, l’impulsor del projecte i director de l’Escola, Jordi Príncep, ha explicat que volen potenciar l’aportació pedagògica d’aquestes disciplines.


L’Escola oferirà cursos de primer nivell de teatre amb un grup per a joves de 12 a 16 anys i un altre per a adults a partir dels 17 anys. Tot i amb això, el projecte té l’ambició de convertir-se en un espai obert a tota la població i es preveu que a mitjà termini es puguin impartir classes de tècniques teatrals a partir dels tres anys i anar incloent-hi també tècniques de circ.


L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, s’ha mostrat molt satisfet amb l’inici d’aquesta nova oferta formativa i cultural i ha explicat que «el projecte cultural d’Amposta està molt consolidat» i que la nova escola és una oportunitat per refermar-lo. 


Per la seva banda, la presidenta de La Unió Filharmònica, Núria Gómez, ha manifestat que acollint l’escola a les instal·lacions de la societat musical «allò que fan es enfortir la tasca formativa i cultural, i a més, fer promoció de l’entitat».


El període de matriculació serà durant el mes de setembre, del 2 al 27, als mateixos espais de la Fila.