Amposta recupera el cicle estable de teatre

Amposta recuperarà aquest 2016 la temporada de teatre, després de cinc anys sense tenir-ne (l’últim cicle va ser el 2010). Ho farà amb una programació per adults i una altra infantil. Així ho ha presentat dilluns al matí l’alcalde, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora de Cultura i Ensenyament, Inés Martí, la representant de la Xarxa Amposta, Anna Palacios, i el director de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta (EtcA), Jordi Príncep. En total s’han programat fins a onze espectacles, a més del Festival de Circ Ciutat d’Amposta, FesticAM, que inclourà diferents obres. L’alcalde ha destacat que es tracta del compliment d’un compromís electoral d’Esquerra d’Amposta.

L’Ajuntament destinarà aquest 2016 una partida de 26.000 euros per programar les tres obres professionals i farà una aportació de 6.000 a la Xarxa Amposta, que aquest primer trimestre n’ha programat fins a tres.

Dins de la programació d’adults hi ha les obres Un cel de plom, el monòleg de Mercè Arànega inspirat en el text Un cel de plom, la biografia de Neus Català, única supervivent catalana als camps de concentració nazi, novel·lada per Carme Martí, que serà el 18 de març a els 22h; Clochard, obra dirigida per Paco Mir, del Tricicle, i que explica la transformació que pateix la meticulosa vida d’un modern executiu quan un rodamón (clochard) es creua en la seva rutina diària (23 d’abril, 22h.) i Un tramvia anomenat desig, dirgida per Oriol Tarrasón (24 de setembre, 22h). Aquests tres espectacles seran al teatre la Lira Ampostina. L’entrada anticipada tindrà un preu de 12 euros mentre que a taquilla serà a 15 euros.

Quant a la programació infantil, la Xarxa ha programat tres obres per aquest primer semestre de l’any. La primera serà aquest dissabte 20 de febrer a les sis de la tarda a l’auditori de la Fila. Serà The magomic show, de Gromic. El dissabte 12 de març tindrà lloc, al teatre de la Lira a les sis de la tarda, l’espectacle de titelles Gúlliver al país de Lil·liput, del Centre de Titelles de Lleida. Finalment, el 2 d’abril, també a les 18 hores al teatre de la Lira tindrà lloc l’espectacle El llibre de la selva, de Veus Veus. Els espectacles de la Xarxa tenen un preu d’entrada de 5 euros per als socis de l’entitat i de sis euros per a no socis. La Xarxa recuperarà les obres de teatre infantils a partir de l’octubre.

Finalment, la programació teatral d’Amposta per aquest 2016 es complementa amb les activitats que prepara l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta (EtcA). Amb motiu del Dia Mundial del Teatre, que es commemora el 27 de març, l’EtcA ha preparat dos activitats. La primera tindrà lloc el 10 de març i serà la classe magistral de Paco Mir, del Tricicle, ‘La gramàtica del gest: de la G a la T«. Serà a l’auditori de la Fila, a les 20h. Es tracta d’una activitat gratuïta però cal reservar plaça. La segona serà el 19 de març, i consistirà en una nova edició de la Nit de gèneres teatrals, en aquest cas centrats en la comèdia dell’Arte i la comèdia humana. Serà al teatre del Casal. D’altra banda, coincidint amb el Dia Mundial del Circ, l’EtcA ha programat diferents tallers de circ a la plaça del Mercat d’11 a 13 hores el 16 d’abril. L’11 de juny, a l’auditori de la Fila, hi haurà la III Mostra d’espectacles de creació d’Amposta, amb els alumnes d’infantil, joves, adults i circ de l’EtcA.

La programació de circ i teatre es tancarà amb el FesticAM, Festival de Teatre i Circ Ciutat d’Amposta, que enguany s’allarga un dia més i serà del 7 al 9 d’octubre.

…………..

DIA MUNDIAL DEL TEATRE 2016

Dijous 10 març
«La gramàtica del gest de la G a la T«, classe magistral a càrrec de Paco Mir.
Hora: 20,00 a 22,30
Lloc: Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta
Inscriu-te enviant un correu a etca.info@gmail.com

Dissabte 19 març
«Nit de gèneres teatrals: comèdia humana i comèdia dell’Arte»
Hora: 22,00
Lloc: Teatre del Casal
Reserva la teva entrada enviant un correu a etca.info@gmail.com

DIA MUNDIAL DEL CIRC 2016

Dissabte 16 d’abril
Hora: 11,00 – 13,00
Lloc: Plaça Ramon Berenguer IV
Vine a celebrar-ho amb nosaltres!!